Vanlige spørsmål Ferger

Får jeg bruke kort anskaffet fra Hurtigruten i Torghatten Nord?

 

Kort anskaffet da våre samband ble drevet av Hurtigruten ASA, kan fortsatt benyttes i Torghatten Nord AS samband. Kortene kan inntil videre benyttes på vanlig måte, både ved bruk og kjøp/påfyll.

Unntaket er Kvænangsruten hvor det per 5. januar er innført nye verdikort. Kort utstedet av Hurtigruten til denne strekningen, må sendes Hurtigruten for refusjon.

På fergene vil Torghatten Nord-kort bli tilgjengelige i februar måned. Kort anskaffet i Hurtigruten vil likevel kunne benyttes til de er oppbrukte.

Hurtigruten-kort anskaffet på hurtigbåter i Nordland vil kunne benyttes til midten av mars måned, hvorpå nytt billettsystem innføres i regi av Nordland Fylkeskommune.

Refusjon av disse kortene foretas av Torghatten Nord.

Hvordan avgjøres prisene på fergerutene?
Våre fergesamband operer i henhold til riksregulativet for fergetakster. Det vil si at distansen på overfarten bestemmer hvilken sone fergestrekningen ligger i, og sonen bestemmer igjen prisen.

 • Prisene inkluderer 8 prosent mva.
 • Takstene settes etter kjøretøyets lengde, første lengde er opp til og med 6 meter.
 • Alle prisene er inkludert fører.
 • Taksten endres den første januar hvert år.
 • Prisene ligger inne på hvert enkelt fergesamband.
 • Du kan betale med kort om bord på de aller fleste av våre ferger.

Hva er reglene for rabattkort?
Rabattkort for personer utstedes med 12 klipp. Kortprisen skal være 10 enkeltbilletters pris (17 prosent rabatt). Det utstedes ett kort for voksne og ett for barn. Rabattkort for kjøretøy utstedes med 40 klipp, slik at 40 prosent rabatt oppnås i forhold til det enkeltbillett koster. Se ellers informasjon under takstbestemmelser og moderasjonsbestemmelser.

På hvilke samband kan jeg forhåndsbestille?
Forhåndsbestilling er normalt ikke tillatt på riksveiferger. På grunn av den store turisttrafikken har vi fått tillatelse til å åpne for bestilling på enkelte samband. 
Sambandene som åpnes for bestilling er:

 • Bodø - Moskenes
 • Bodø - Røst - Værøy - Moskenes
 • Svolvær - Skrova - Skutvik
 • Svolvær - Skrova.
 • Bestilling kan kun gjøres på avganger i perioden juni, juli og august.
 • Det kan kun bestilles plass for kjøretøy.
 • Det er et eget bestillingsgebyr som varierer etter størrelse på kjøretøyet og distanse.
 • Bestilling kan gjøres etter at våre nye ruter for sommeren er godkjent. Det vil si i slutten av april.
 • Den raskeste måten å bestille på er gjennom vårt bookingsystem (link på forsiden)
 • Det er ikke pålagt å bestille, og vi binder kun opp ca 60 prosent av den totale kapasiteten. Men om sommeren er det anbefalt å bestille for å unngå lang ventetid.
 • Det er eget oppstillingsfelt på fergekaien for de som har bestilt på forhånd.
 • Fremmøte er senest 45 minutter før fergeavgang.


Abonner gratis på vår rutevarslingstjeneste pr SMS og e-post

Veldig mange ønsker å holde seg oppdatert på våre ruter. Derfor tilbyr vi rutevarsling helt gratis på en SMS og e-post til deg som trafikkerer våre samband. Ekstraturer, driftsavvik eller andre ruteendringer får du informasjon direkte på SMS og e-post samtidig som vi oppdaterer vår hjemmeside.

 • Send en e-post med informasjon om hvilke ruter du ønsker å abonnere på, samt din e-post adresse og telefonnummer. E-postforespørsel sendes til: firmapost@thn.no, så hjelper vi deg og holde deg oppdatert.
 • Ønsker du ikke tjenesten lenger? send en e-postforespørsel til firmapost@thn.no med samme informasjon som da du bestilte, så ordner vi resten.

Se vår hjemmeside www.thn.no for ruteinformasjon og rutevarsling. For øvrige ruteopplysninger ring 177/ gå inn på www.177.no

Har du hund med på reisen?
Våre nye gassferger har et eget oppholdsrom for hunder, der står det hundebur klar til bruk. Det er mulighet for at eierne kan komme og se til dyrene sine, vi har også egen vannforsyning til kjæledyrene.
Dette gjelder MF Landegode, MF Værøy, MF Barøy og MF Lødingen.

På MF Bodø er det kun mulighet for å ha hund i bilen på bildekket. For de som ikke reiser med kjøretøy er det mulighet for å oppholde seg med hunden i trapp oppgangen. Dette er for å ta hensyn til allergikere og kravet om at dyr ikke kan oppholde seg i samme rom som det serveres mat. For mer informasjon kontakt fartøy.

For øverige fartøy er det andre muligheter, så ta kontakt direkte med det fartøyet som du ønsker å reise med.

 

Hurtigbåter

Hvor får jeg kjøpt billett?
Billetter kan kjøpes om bord på de fleste avganger. På avgangene mellom Bodø og Sandnessjøen og Bodø - Svolvær må billettene kjøpes inne på Sentrumsterminalen i Bodø på forhånd.

Kan jeg betale med kort?
Du kan betale med kort på de største rutene, samt på Sentrumsterminalen i Bodø.

Kan jeg ta med dyr om bord?
På grunn av hensyn til allergikere kan ikke dyr tas med med inn i salongene. Unntaket er to av hurtigbåtene, MS Steigtind og MS Salten, der det er egne hundesalonger. På øvrige fartøyer kan hunder kan tas med og oppbevares på dekk.

Hvor tidlig må jeg være på kaien før båten går?
Vi anbefaler å komme minst 15 minutter før avgang.

Hvor får jeg informasjon om ruteendringer, forsinkelser osv?
Ruteopplysningen 177 er alltid oppdatert på våre ruter, både når det gjelder forsinkelser og helligdagsendringer. Ellers vil alle ruteendringer legges ut på forsiden av www.torghatten-nord.no.